27.07.2014

Rodun päänäyttelydebyyttinsä tehneet 7 H-pentua säteilivät ja rotumestaruustokossa tuli alokasluokan 1.,2. ja 4. sija! SUURI KIITOS KAIKILLE JA ONNEA MENESTYNEILLE! :-)

TAKANA ON TAAS NIIIIIIN IHANAN HOFFIN TÄYTEINEN VIIKONLOPPU, ETTÄ! Lauantaina 26.7. oli Tervakoskella rotumme päänäyttely (koiria oli 252), joka aikuisilta hoffeiltamme meni huonoiten ikinä mm. multimuotovalio Repekin sai käyttöuroksissa H:n kuin myös päänäyttelyssä aiemmin vakimenestyjämme Laku käyttönartuissa. Sissi sai EH:n ja sijottui käyttönartuissa neljänneksi. Harvinaisesti tuomarina erkkarissamme oli käyttö-, valio- ja veteraaniluokissa suomalainen tavallinen yleistuomari Matti Tuominen, kun yleensä tuomarit ovat pääasiassa saksalaisia rodun erikoistuomareita. Se selitti myös hyyyyvin niukan määrän ERI SA arvioita hänen kehässään. No, kauneus on katsojan silmissä!
Mustat sisarukset Geliebten ja Göttinnen saivat avoimessa luokassa EH:n ja merkkarisisko Genie H:n. Avoimen luokan lähes 60 narttua arvosteli saksalainen Kirsten Wesche. Upeaa lohtua näyttelymenestykseemme toi se, että Tallivahdeilla on nyt uusi pentutähtien sukupolvi, sillä H-pentujamme oli 5-7 kk pikkupentuluokissa peräti seitsemän kappaletta kuusi urosta
Hasselhoff, Hauptdarsteller, Heldenhaften, Hindernisläufer, Hoffnung ja Hochgelert sekä siskonsa Heerführerin! Ja ne kahmivat 3 luokkasijoitusta Hoffnung eli Luca oli pikku-urosten toinen, Hauptdarsteller kolmas ja Heerführerin pikkunarttujen kolmas. Pikkupentu-uroksia oli kilpaisilla yhteensä 12 ja -narttuja 4. H-pentujen arviot olivat hyvin samankaltaisia ja hyyyyyvin myönteisiä. Ja niiden kanssa upeasti näyttelyhandlereinakin debytoi monta Tallivahdin isäntää ja emäntää. MAHTAVA HOMMA! Pennut arvioi saksalainen Breit Wuchert. Erityisesti kasvattajan sydäntä lämmitti se, että kaikki H-pennut ovat avoimia ja varmoja koiria, jotka luottavaisesti ja reippaasti kohtasivat kaikki ihmiset myös tuomarin. KIITOS KAIKILLE IHANILLE KASVATEILLE UPEINE OMISTAJINEEN ITSENNE LIKOON LAITTAMISESTA, UPEASTA TSEMPISTÄ JA TIIMIHENGESTÄ TERVAKOSKEN +30 C HELTEESSÄ!
Tänä vuonna rotumestaruustokon vuoro oli olla sunnuntaipäivänä ja siellä sitten Tallivahditkin onnistuivat omalla tasollaan!  Meille koiranohjaajillehan toko on varsinainen sivulaji ja kisaamme pääsääntöisesti vain kerran kesässä näissä rotumestaruuskokeissa, joihin tänä vuonna osallistui n. 45 koirakkoa. Alokasluokassa tuomaroi Riikka Pulliainen ja muissa luokissa Salme Mujunen. Freiberufler, eli Repe ja minä, olimme ensimmäisenä koitoksessa alokasluokassa kolmantena koirakkona ja viimeistä 1-tulostamme koulutustunnukseen TK1 lähdimme tietenkin hakemaan ja sehän sieltä hienosti tuli ja pisteparannustakin vielä edelliseen vuoteen 184/200. Se oli meikäläisenkin koiraharrastusuran ensimmäinen koulutustunnus tokossa. Repeä ei kyllä hellekään haittaa <3
Seuraavana Tallivahtina koitoksessa oli Eminent, eli Hulda, avoimessa luokassa Maarit-emäntänsä kanssa. Heillekin tuli hyvä pisteparannus ja 1-tulos oli jo lähellä 154,5/200 p. Sitten vuorossa oli alokasluokassa Sarri ja Laku, eli H-pentujen Emanze,  joiden toinen tokokoe tuottikin roiman pisteparannuksen ja hienon 1-tuloksen 177/200. Alokasluokan n.25 kisaajan viimeisten joukossa starttasi Maarit Onnin, eli Gaunerin, kanssa ja hekin paransivat selvästi viime kesästä ja saivat nyt upean 1-tuloksen 183/200.
Sissin kanssa debytoimme voittajaluokassa ja kaikki osaamamme 4/9 liikkeet menivät putkeen pisteillä 9-10 mm. seuraaminen ja yleisvaikutelma olivat 9, mutta ne joita emme vielä osaa kotonakaan menivät 0:n. Eli vähän jäi vielä treenattavaa, kun tulosta ei tullut. Sissi-isoäiti oli kuitenkin hienosti vireessä koko kokeen ajan vaikka se käytiin klo 12.30-14.30 välillä näillä +30 Chelteillä....
Tallivahdit olivat todella upeassa tokovireessä, sillä lopulta me voitimme Repen kanssa alokasluokan ja saimme myös KP ja TK1 koulutustunnuksen. Maarit ja Onni sijoittuivat alokasluokassa toiseksi ja saivat myös KP:n, Sarri ja Laku olivat alokasluokan neljänsiä. KIITOS MAARIT JA SARRI, ROHKEAT JA UPEAT TOKOILIJAMME! Kuva tulee kovasta 1-tulos alokastiimistämme parin viikon päästä.  IHANAA KESÄN JATKOA KAIKILLE JA NYT ON HYVÄ KESKITTYÄ SITTEN PÄÄASIAAN, ELI PALVELUSKOIRAKOKEISIIN!
Takaisin