18.08.2016

Tallivahdin Favoritin "Fa" nukutettiin ikiuneen pernasyövän yllättävän löydöksen johdosta - FA oli upea koira ja paljon voimia suruunne Leena ja Iida <3

Tallivahdin Favoritin "Fa" R.I.P 14.7.2010 – 18.8.2016

Fa oli todella vahva koira, joka oli 6-vuotiaana elämänsä voimissaan, nautti mökillä uimisesta ja leikeistä pallollaan. Yllättäin torstaiaamuna se oli ihan voimaton ja hyvin kipeä. Se vietiin heti eläinsairaalaan ja tutkittiin perusteellisesti eri tavoin kuvantamalla ja verikokein. Löydös oli valtava pernasyöpä, joka oli levinnyt maksaan ja keuhkoissakin oli muutama läikkä. Verihiutaleet olivat aivan vähissä ja tulehdusarvot korkealla. Mitään ei kuitenkaan ollut tehtävissä ja Fa nukutettiin ikiuneen 18.8.

Fa oli atleetti iso narttu, jonka lihakset olivat terästä ja luonne oli itse lempeys. Se oli herkkä ja kaunis, lämmin, rakastava ja sillä oli ymmärtävä katse. Sitä oppi rakastamaan myös ihmiset, jotka muuten pelkäsivät koiria. Fa ymmärsi asiat jo ennen kuin me itse. Kerran noin 3-vuotiaana se kohtasi karhun pentuineen, kun puolusti perheensä tonttia. Se oli niin nopea, ettei karhu saanut sitä kiinni ja väisti sen iskun. Sen jälkeen se oli hyvin valpas ja ilmaisi aina metsän eläimet, kun ne olivat vielä kaukana. Sen vainu oli mielettömän hyvä ja se osasi viestiä eri tavoin asioista kehon kielellään. Fa oli hyvä vahti.

Fa todellakin läksi aivan liian aikaisin ja kesken leikkien. Pallokuva on niin kuvaava sen ilosta ja riemusta, siitä voimasta ja riehakkuudesta! Rakkaudesta elämään! Onneksi se oli kivuton ja eli täysillä loppuunsa asti. Iloisen ja hyvän koiran elämän. Se oli kaikessa mukana ja nyt meillä on niin tyhjää ja hiljaista! Fa opetti meille sen, että elämä on tässä ja nyt. Se pitää elää tänään, huomisesta ei tiedä, onko rakkaita enää ollenkaan olemassa huomenna!!!

Kaikkea mahdollista hyvää uusille ja vanhoille Tallivahdeille ja niiden omistajille. Rakastakaa koirianne, ne ovat jotain eritystä ja muistuttavat  meitä elämän yllätyksellisyydestä!

Kiitos Minna IHANASTA JA KAUNIISTA KOIRASTA elämässämme. Joka tuli vähän puskista ja läksi samalla tavalla! Kiitos osanotosta suureen suruumme! Jatka Minna työtäsi lempeiden vahtien kanssa! KIITOS SINULLE!

terveisin Leena ja Iida

KIITOS vielä Leena ja Iida, kun annoitte Fa:lle ihanan kodin. Valitettavasti sen elämänlanka oli aivan liian lyhyt. KIITOS myös kauniista sanoistasi, joita hieman tiivistin muistokirjoitukseksi, kuten sovimme.

Fa on toinen syöpään kuollut kasvattini. Ensimmäinen oli oma Abbani, joka kuollessaan oli jo 9 v 9 kk, mutta silti se kuoli mielestäni aivan liian varhain. Abban kohtalo oli tiedossamme noin 1,5 vuotta etukäteen, joten voin vain kuvitella yhtäkkistä suurta suruanne. Koirillahan syöpä on tavallisin ennen aikaisen kuoleman syy, vaikka rodussamme tilanne on vielä senkin osalta hyvä.  Oikein paljon voimia surutyöhönne vielä tätäkin kautta.

t. Minna ja lauma


Takaisin