15.12.2018

P-pentueelle suunniteltu uros vaihtui upeaksi pelastuskoiraksi, joka on myös Tanskan päänäyttelyvoittaja, RH-FL A BH Hässlehoff Asterix-Jasminsson

P-PENTUESUUNNITELMIA LOPPUVUODELLE 2019: Hefun sulhaskandidaatti vaihtui, kun aiemmin suunniteltu yli 9 v ruotsalainen uros SE JVA Hässlehoff´s Sako-Keason jouduttiin yllättäin lopettamaan. Olimme jo aiemmin suunnitelleet varaurokseksi saman kennelin Tanskassa asuvaa 6 v urosta RH-FL A BH Hässlehoff´s Asterix-Jasminsson, jolla on jo yhdet pennut Tanskassa ja niillä alkaa olla jo jalostukseen liittyviä useampia erilaisia hyviä näyttöjä, kuten 2 niistä tuli Tanskan juniorimuotovalioiksi jo 11 kk iässä ja nyt on osa jo suorittanut tanskalaisen luonnetestin hyvin pistein.

Asterixin isä on musta SE & DK CH DK Winner JuniorWW FH1 RH1 BH Thilwhil´s Fargo, jonka isä on upea RZV käyttöuros IP3 VPG3 AD BH Harras aus dem Emsland ja emä LKL Spår Thilwhil's Akka. Asterixin emä on SE CH LKL spår Hässlehoffs Jasmin-Samoadotter ja sen isä on SE CH NO CH HKL spår Elliegårdens Black Qenzo. Asterixin äidinäiti on C.I.B SE & DK CH TJH Bevakning Hässlehoffs Samoa-Medusadotter. Eli Asterixin vanhemmilla ja isovanhemmilla on kaikilla käyttötuloksia ja moni niistä on myös muotovalio.

Asterixillä itsellään on koulutustunnus RH-FL A. Se on varsin vaativa kansainvälinen pelastuskoirien IPOR hakukoe, joka sisältää myös tottelevaisuusosion tikkaiden kiipeämisineen kaikkineen. Kansainväliset pelastuskoetulokset ovat hyvin harvinaisia rodussamme ja ylipäätäänkin maassamme. Sen lisäksi Asterix kisaa myös toiseksi ylimmässä luokassa kansallisessa palveluskoirien jälkikokeessa, joka muistuttaa muita pohjoismaisia pk-jälkikokeita.

Asterix on myös ulkomuodoltaan hieno ja voittanut mm. rotujärjestön päänäyttelyn ja saanut kansainvälisen hovawart järjestön sertifikaatin, eli IHF-sertifikaatin. Tuomarina päänäyttelyssä oli rodun saksalainen erikoistuomari. Asterix täyttää kaikki kansainvälisen hovawart-yhdistyksen IHF:n jalostuskriteerit, kuten myös sen tuleva morsian Tallivahdin Heerführerin "Hefu". Molemmista koirista löytyy kuvia ja Hefusta myös sen luonnetestivideo working-dog.com sivuiltaan.

Tulen tästäkin P-pentueestamme sijoittamaan ainakin yhden nartun tulevaisuuden kasvatustyötä ajatellen ja toivon yhteistyöhön etenkin palveluskoiraharrastamiseen suuntautuneita henkilöitä. P-pennuissakin olen jälleen jalostuskriteereissä painottanut käyttöominaisuuksia ja tavoitteena on saada helposti koulutettavia ja hyvin yhteistyökykyisiä palveluskoiria sekä vahtikoiria. Kaikki pennut myyn aina ensisijaisesti parhaiksi ystäviksi! Tästä yhdistelmästä on virallinen jalostustiedustelu jo lähetetty rotujärjestöllemme ja pidetään peukkuja, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan! :-)

 
Takaisin