03.02.2019

Maailmanmestari Mia Skogster valmensi 10 Tallivahtia tottelevaisuudessa 2.2.2019 Riihimäellä - KIITOS KAIKILLE!!!!

HOFFIN HAUskaa tottelevaisuutta oli tarjolla 2.2.2019, kun meillä oli Riihimäellä maailmanmestari Mia Skogsterin tottelevaisuuspäivä Tallivahdeille. Mukana oli 10 Tallivahtia: kolme vasta 4 kk ikäistä N-pentua Killeri, Nahti ja Selma, kolme 20 kk ikäistä M-pentua Mendy, Messi ja Miro, yksi niitä kuukauden vanhempi L-pentu Martta, ja kolme 3,5-vuotiasta K-pentu Kapu ja J-pentusisarukset Flora ja Remus. Eli koiria oli viidestä Tallivahdin nuorimmasta pentueesta. Kouluttajamme Mian toivomuksesta emme tule esittämään videomateriaalia julkisesti, mutta ajatukseni ovat tietenkin omiani ja niitä sopii esittää täälläkin. Kuvitusvideo on 1.2.2019 kuvattu Tallivahdin viikkotreeneistä ja siinä Mendy & isäntänsä Hjallis näyttävät mallia hoffin HAUskasta harrastamisesta. KIITOS, että sain liittää sen tähän katseenvangitsijaksi ja mukavaksi tunnelmapalaksi. :-) Nyt vuorokausi Mia Skogsterin valmennuksen jälkeen kasvattajana voin olla kiitollinen ja onnellinen monesta syystä: :-)
1. Olen aivan SUPERKIITOLLINEN ihanille Tallivahtien omistajille, osallistuneille koirakoille ja katsomon aktiiveille. <3 Kaikki koirat oppivat nopeasti toimimaan odotusten mukaisesti ja työskentelivät hyvin innokkaasti niille täysin vieraan ihmisen Mian kanssa hänen näyttäessään mallia ohjaajien omilla koirillaan kuinka olisi hyvä toimia. Sen jälkeen kun ohjaaja oli oppia riittävästi sisäistänyt, työskentelivät Tallivahdit selvästi innokkaammin hänen ohjeidensa mukaan myös oman ohjaajansa kanssa. Eli näin kasvattajan näkökulmasta: palveluskoiralle ehkä sen tärkeimmän ominaisuuden, eli koulutettavuuden, jalostuminen on onnistunut ja kehitystä tapahtuu ihan heittämällä, silmin nähden, hyvin lyhyessä ajassa.
2. Uskon, että kaikki osallistuneet saivat uutta treeni-intoa ja PALJON UUTTA tietotaitoa! Nyt meillä riittää hyvin ajatusten ja osaamisen pääomaa, jota voimme yhdessä hyödyntää Tallivahtien yhteisissä viikkotreeneissä Halikon Moukaripää-hallissa. :-)
3. Mia on ainutlaatuinen taidoiltaan ja heittäytymiskyvyltään ja tuntuu, että kaikki koirat rakastavat häntä välittömästi. Erityisen antoisaa ja mallintamisen arvoista on hänen taitonsa innostaa ja motivoida koiria. Olen ollut hänen pentuseminaarejaan pari kertaa katsomassa kuunteluoppilaana ja nyt tietenkin vielä paremmin oivalsin hänen taitonsa, kun kaikki koirat olivat kasvattejani. Ohjaajan käyttäytymisen ja ohjaamisen tarkkuus, innokas heittäytyminen, kyky analysoida ja tiedostaa tekemisiään tulee jatkossa nousemaan vielä muutaman pykälän verran tavoittelemisen arvoiseksi myös omassa toiminnassani. Siihen tulen tarvitsemaan apua myös muilta, vähintäänkin videoimisen kanssa.
4. Useampi Tallivahdin omistaja on jo kertonut olevansa tyytyväinen ja kiitollinen mukavasta harrastuskaveristaan, Tallivahdista. :-) Olen myös itse kiitollinen ÄLLIKKÄMIEHESTÄNI, sillä Miro oli hyvin proaktiivinen ja intensiivinen yhteistyössään tälläkin kertaa, vaikka oli vieras halli, vieras kouluttaja, paljon tuttua yleisöä ja katsomossa vielä yksi ihana pieni N-pentukin. Nyt kun olen taas aloittanut muutaman kuukauden tauon jälkeen tavoitteellisen tottistreenin sen kanssa, niin se tosiaan nauttii selvästi koko ajan enemmän ja enemmän yhteistyöstä kanssani ja haluaa sitä oma-aloitteisesti. Aikamoinen teinipoika! <3 Nyt tuntuu siltä, että koulutukselliset haasteet, joita meillä Miron kanssa on ollut esim. noutojen luovutuksissa, poistuvat, kunhan vähän teen vaan säätöä omassa toiminnassani. Sain siihen eilen monia hyviä niksejä - KIITOS Mia! :-)
5. DOGS MAKE BETTER PEOPLE on erinomainen sanonta ja palveluskoiraharrastaminen todellakin vahvistaa koiran ohjaajan heittäytymiskykyä, sosiaalista ja muutakin rohkeutta ja taitoa innostaa ja innostua. Ne tuovat elämään uusia ulottuvuuksia ja vapausasteita, joista voi ilolla nauttia! Suosittelen! :-) Hjalliksen ja Mendyn yhteistyö videolla on tästä loistava esimerkki! <3
VALMENNUKSEN HAUSKUUKSIA ON MYÖS HORISONTISSA, sillä seuraava talven mahtava valmennustapahtuma on jo sovittuna: 4.3. iltana toinen maailmankuulu treenari Marko Koskensalo tulee Tallivahteja treenaamaan sekä tottelevaisuudessa että puruissa, eli B & C treenit on tulossa kahdeksalle kasvatilleni täällä Turussa. Mukana on kolme suojelua treenaavaa koiraa ja viisi muuta Tallivahtia, joilla suojelutreeni toimii muuten motivaattorina ja työkaluna palveluskoiraharrastamisen kehittämiseksi. Markon semmaan pääsee katsojaksi 25 henkilöä ja toivon, että mahdollisimman moni Turun seudun koiraharrastuskavereistani ja muistakin kiinnostuneista innostuu tulemaan. Olen ollut hänen luennollaan kaksi kertaa ja odotukseni ovat HYVIN korkealla. :-) Katsojaksi voi ilmoittautua vaikka HETI! Katsojahinta on 25 €. :-) 🐕🍀🤸‍♀️

Takaisin