26.05.2019

Tallivahdin Freiberufler, eli Repe-vaari, teki 20. palveluskoirakoetuloksensa, joka oli hyvä FH2-tulos, 86 p!!!! OI IHANA SUPER-Repeni!!!

ENSIMMÄISEN KAUDEN PALVELUSKOIRAKOETULOKSEN TEKI REPE-VAARI, eli C.I.B FI KVA POHJ MVA FI & SE & NO MVA HeJW-11 JK3 FH2 TK1 BH Tallivahdin Freiberufler. Meikäläisen (kasvattaja Minnan) 40. ja Repen 20. palveluskoirakoetulos tehtiin 26.5. ja se oli hyvä FH2-tulos, 86 p! :-) Tämä koekausi on meikäläiselle 15. ja Repelle 8, eli aikamoisia konkareita jo olemme. Päivähän tullaan yleisesti muistamaan Suomen 3. jääkiekon MM-kullasta ja EU-vaaleista, mutta meikäläinen muistaa sen varmasti parhaiten tästä Repen ja minun yhteisestä upeasta virstanpylväästä. :-)
Lyhyesti kokeen kulusta: viikonloppu oli Varsinais-Suomessa sateisin koko keväänä ja se loi tietty oman tunnelmansa ja jännityksensäkin kokeeseen. Tuttu esineongelmamme näkyi taas selvästi, eli Repellä jäi kaksi esinettä peltoon ja kahdesta esineestä tuli puutteellinen tulos, kun se meni niin pahasti niiden päälle. Nyt se on treeneissä ilmaissut esineet selvästi paremmin, että luulin jo että siltä osin se on taas nuoren Repen kaltainen. Joutsenet olivat harhoittaneet toisen suoran niin pahasti, että se meni puutteelliseksi. Luulin ensin, että siellä on ihmislauma kävellyt, kun joutsenten jäljet ovat niin suuria. Muuten meni sitten kyllä aika lailla erinomaisesti, eikä sadekaan Repe-vaaria haitannut. Kokeen järjesti Varsinaiset Hoffit ry ja tuomarina toimi Harri Laajajärvi. AIVAN MAHTAVA päivä oli sateesta huolimatta ja sain jännitystä ihan loppuun asti, sillä meillä oli kuudes, eli viimeinen jälki. Kokeessa oli myös kesällä 4 vuotta täyttävä FH1 BH Tallivahdin Kaiser "Kapu" ja emäntänsä Satu, jonka kohtaloksi koitui harha. Se koitui kahden muunkin koiran kohtaloksi ja keskeytyneiden pistemäärät määrittyivätkin luonnollisesti sen mukaan millä suoralla harha sattui olemaan. Harhaongelmaa osasimme ennustaakin kokemattomille koirille, sillä sade levittää jäljen hajua laajalle ja voimakas sade ehtii huuhtoa varsinaista vanhaa jälkeä, jolloin tuore harha vielä korostuu entisestään. Ruoho oli hetkessä kasvanut melko pitkäksi, eli n. 25 cm ja harha oli näin helppo havaita myös koiran silmien tasolta. Repen lisäksi toinen konkari veteraani, lajin käyttövalio ja SM-kisakoira spu Piki sai hyvän FH2 tuloksen, joka oli pisteen parempi kuin Repellä. Muiden neljän koirakon suoritukset keskeytyivät. Ei muuta kuin uutta yritystä putkeen kaikille. Keväällä lajin olosuhdehaasteet ovat yleensä vielä vaihtelevampia kuin syksyllä. Hauska uudenlainen yksityiskohta kokeessamme oli se, että mukana oli vain kahden värisiä koiria: täysmustia yksi suursnautseri, groenendael ja 2 mustaa saksanpaimenta sekä kullanvärisiä Tallivahdin karvapojat. ISO KIITOS KAIKILLE JÄRJESTÄJILLE, TUOMARILLE, KANSSAKILPAILIJOILLE JA KANNUSTUSJOUKOILLE!!! Tästä on hyvä jatkaa ja voi olla etten malta SUPER-Repeä vielä päästää eläkkeelle ;-) <3

Kuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, hymy, koira, taivas, nurmikko, ulkoilma ja luonto
Takaisin