14.04.2007

Jrjestimme FH-kokeen golf-kentll Maskussa!

Palveluskoirien jälkikoe golf-kentällä

 

 

 

Suomessa tehtiin historiaa 14.4.2007: Varsinaiset Hoffit ry järjesti ensimmäisenä palveluskoirakokeenaan FH1-kokeen, eli erikoisjäljen alokasluokan kokeen golf-kentällä! Koirakkoja oli kuusi hoffeja, dobbereita ja sakemanneja kaikkia kaksi. Mukana olleet hoffit olivat Sateenkaaren Thunderbird, joka näin aloitti 10-vuotiaana pk-koeuransa. Toinen hoffi oli tyttärensä Tallivahdin Anemone. Viidellä koirakolla oli takana jo yksi FH-kisa, mikä ei päivän suorituksissa juuri auttanut. Osallistujien mielikuvat helposta jäljestämisestä kauniin vihertävällä golf-kentällä romuttuivat ensisilmäyksellä. Kuivien ja kylmien alkukevään viikkojen jälkeen kenttä oli rutikuiva, nurmi yhä keltainen, pohja kova ja hiekoitettu, kananlanta tuoksui paikka paikoin ja tuuli oli erittäin kova. Maskussa sijaitseva Kankaisten golf-kenttä sijaitsee pohjavesialueella ja siksi muun muassa väylillä ei ole kastelua ja lannoituskin on minimaalista.

 

 

 

Kunnon optimistit syyttävät aina olosuhteita epäonnistuessaan, mutta tällä kertaa se oli realismia. Olosuhteet todellakin yllättivät vaikeudessaan kaikki niin järjestäjät, tuomarit kuin kilpailijatkin. Päivän kaikkien kuuden koirakon pisteiden yhteenlaskettu summa oli 33 pistettä. Jokaisen koirakon tavoite oli kuitenkin vähintään 70 pistettä ja koulutustunnus. Nella oli jaetulla toisella sijalla 4-pisteellään, joka tuli lupaavasta jäljelle lähtemisestä ja innokkaasta , mutta valitettavan lyhyestä näytöstä. Tuomarimme Esa Koivulahti antoi meille kaikille kannustavaa palautetta ja puitteetkin olivat kuulema varsin erinomaiset. Hän myös kiitti meitä mukavasta ja rennosta tunnelmasta ja näin aikaisin keväällä ovat kaikki usein myös vähän kevätterässä. Mukana olleet olivat ainakin todellisia optimisteja, jotka osasivat nopeasti palautua myös epäonnistumisista. Sehän on yksi tärkeimmistä huippu-urheilijan ominaisuuksista. Tästä pääsee vain ylöspäin, totesi tuomarimme meille kaikille kisaajille ja näinhän se on!

 

 

 

Lämmin kiitos kaikille asianosallisille: Kankaisten golfpuistolle, tuomareille, kilpailijoille, järjestäjille ja yleisölle.

 

Varsinaiset Hoffit ry:n puolesta Minna Tapojärvi


 

Takaisin