15.07.2020

Kahdet käyttövaliokellot alkoivat kilkattaa samassa IFH-kokeessa, kun Hertta ja Miro saivat molemmat 91 pistettä ja IFH2-koulutustunnukset, lisäksi Genie sai edellisenä päivänä 87 p ja IFH2! UPEA KOEVIIKONLOPPU KERRASSAAN - ONNEA KAIKILLE!!!

KÄYTTÖVALIOKELLOT KILVAN KILKATTAA: Tallivahtien 1-tuloksella alkanut tämän vuoden koekausi jatkui tänään peräti kahdella erikoisjäljen voittajaluokan IFH2 1-tuloksella, mikä on historiallisen hieno onnistuminen! Varsinaiset Hoffit järjesti eilen 14.7. iltakokeen Kuralan Kartanotilan viereisillä pelloilla ja silloin Ritu 9 v, eli IFH2 FH2 BH Tallivahdin Genie, antoi jo hienon "tulosvaroituksen" saamalla kokeen parhaat pisteet, 87 p, emäntänsä Satu Kujalan kanssa. Harmillisesti Ritun mahdollinen toinen 1-tulos kaatui nyt kaarelle jääneeseen esineeseen. 14.7. neljän koiran kokeessa tuli kaksi tulosta, mutta valitettavasti Ritun poika keisari Kapu, FH1 BH Tallivahdin Kaiser, suoritus hajosi piikissä ja Floran, eli HeJW-16 BH Tallivahdin Journalistin suoritus loppui harhajäljelle. Tiistain kokeessa tuomaroi Harri Laajajärvi. Meillä oli koepäivien välissä Varsinaiset Hoffit ry:n illan viettoa, eli jäimme sitten yöksi Kartanotilalle ja jatkoimme jälkihommilla seuraavana päivänä.
15.7. keskiviikkona kokeessamme oli jälleen neljä koiraa ja niistä kaksi oli Tallivahtia. Muille tapahtui epäonnistumiset ja jäljet keskeytyivät, mutta molemmat Tallivahdit Hertta 6 v ja Miro 3 v tekivät erittäin hyvät tulokset ja päätyivät vielä samoille pisteille 91/100. Kokeen tuomarina oli Keijo Kodis. HISTORIALLISEN HUIKEA PÄIVÄ, jota optimisti osasi kyllä jo vähän etukäteenkin jännittää treenien perusteella. Hertan ensimmäinen 1-tulos on jo ollut lähellä muutaman kerran ja Miro on luontaisesti hyvin lahjakas ja tasainen suorituksissaan. Hertta, FI & SE MVA IFH2 FH2 JK1 BH Tallivahdin Irrlicht, on rotumme vuoden 2019 PK-hoffi ja hyvin tulosvarma koira. Miro, IFH2 JK1 BH Tallivahdin Mirakelmann, täytti nyt toukokuun lopulla vasta 3 vuotta ja on näin isänsä Repen, Tallivahdin Freiberufler, jalan jäljillä voittajaluokan palveluskoira jo 3-vuotiaana. Repestä tuli lajin FI KVA sitten 5-vuotiaana, joten siinä Miro voisi ehtiä vielä parantaa jo ensi vuonna.
Me Var-Hoffeissa kokeilimme nyt ensimmäistä kertaa sellaista, että järjestimme kahtena päivänä peräkkäin samoilla pelloilla jälkikokeet ja eipä se kyllä haitannut menoa. Mirolla ja Hertalla oli vielä sellaistakin haastetta, että Outi teki eilen koejäljen siihen kohtaan missä nyt sitten tänään Hertan kanssa kokeilivat. Ja samoin kävi minulle ja Mirolle, eli olin eilen tehnyt samaan kohtaan peltoa yhden 2-luokan jäljen ja tänään sitten ajoimme siinä oman jälkemme. Eilisen viimeinen kulma ja piikki ja tämän päivän ensimmäinen kulma ja piikki sattuivat haasteellisesti vielä samoille kohdille niin, että eilisen viimeinen suora kulki tämän päivän suorien välissä. Niin se vain Miro osasi edetä omaa jälkeään, mutta kyllä meikäläistä vähän kylmäsi siinä piikissä, kun näin miten jäljet olivat yhdessä nipussa. Päätimme kokeilla tällaista samojen peltojen käyttöä siksi, että muutama vuosi sitten rotumme MM-kokeessa oli tehty samoin, eli IPO-FH koe ajettiin molempina päivinä samoilla pelloilla. Ja eipä se tosiaan osaavaa koiraa haittaa, yleensähän treenataankin samoilla pelloilla ja vielä useampia päiviä perätysten. Nyt oli kyllä nurmi niin paksua ja pitkää, että kaikki eilisen jäljet siellä hyvin näkyivät ja sillä oli ainakin ohjaajille psykologista haittaa varmasti. 🙂 KIITOS tuomareille ja kaikille ahkerille Var-Hoffilaisille mahtavasta talkoohengestä ja mukavista päivistä ja myös eilisestä illanvietosta, josta ei sitten tämän enempää ehkä tarttekaan kertoa 😉 KIPPIS TAITAVILLE RITU&SATU, HERTTA&OUTI JA MIRO-MURUNI ❤ 🥂🍾🍗🐕🥰
Takaisin