17.10.2021

Oberinspektor ja emäntänsä Mari tekivät Tallivahtien historiaa suorittamalla kestävyyskokeen AD - PALJON ONNEA HYVÄKUNTOISILLE!

TALLIVAHTIEN PK-HISTORIAA TEHTIIN TÄNÄÄN AD-KOKEESSA: Otso 2 v 4 kk ja emäntänsä Mari Tolonen suorittivat Säkylässä kestävyyskokeen ensimmäisenä Tallivahdin koirakkona. Otsoa voi näin jatkossa tituleerata AD BH Tallivahdin Oberinspektor. Kokeen järjesti SPL Ala-Satakunta ja tuomaroi Keijo Kodis. PALJON ONNEA JA TREENI-INTOA JATKOONKIN! 🐕‍🦺🥂🚴‍♀️
Kestävyyskokeen eli AD kokeen (AD=Ausdauerprüfung) tarkoituksena on antaa näyttö siitä, että koira kykenee suoriutumaan määrätyn tasoisesta fyysisestä rasituksesta vailla suurempia väsymys- tai muita oireita. Juoksusuoritukseen vaikuttavat koiran rakenteen ja fyysisen kunnon lisäksi myös luonteenominaisuudet kuten temperamentti ja kovuus.
Koe muodostuu kolmesta eri juoksuosuudesta (8 km, 7 km ja 5 km), joiden yhteispituus on 20 km ja juoksuosuuksien välissä on määrätyn pituinen tauko. Juoksuosuuden jälkeen koiran tulee jaksaa vielä suorittaa lyhyt hallintaosuus, jossa on pääasiassa seuraamista eri askellajeissa. Kokeesta saa joko hyväksytyn tai hylätyn tuloksen. Suoritettuaan kokeen hyväksytysti koiralle annetaan tunnus AD.
Takaisin