08.01.2023

Raision Miinasta tuli kuudes Tallivahdin Ruotsin muotovalio: Göteborgin MyDOGissa oli jälleen hyvä onni Tallivahdeittain! PALJON ONNEA MIINA & TANJA!

VALIOUUTINEN GÖTEBORGIN MyDOGISTA: Raision Miina 4 v on kuudes Tallivahdin Ruotsin muotovalio ja virallisesti nyt FI MVA SE MVA JK1 FCI-BH Tallivahdin Nachbarin. Olen käynyt MyDOGissa nyt neljä kertaa: vuonna 2013 Repeni, eli Miinan isoisä Freiberufler, oli 3-vuotias ja siitä tuli C.I.B ja Ruotsin muotovalio, 2014 Ofelia, eli Repen siskosta Forscherinista tuli MyDOGissa C.I.B, 2019 Hertasta, Ofelian tyttärestä Irrlicht, tuli SE MVA ja Repen poika Mironi, Mirakelmann, sai Ruotsin sertin ja CACIBin ja siitä tuli myöhemmin myös SE MVA ja C.I.B. Nyt oli siis neljäs kerta MyDOGissa ja jälleen saimme uuden Ruotsin muotovalion. Ruotsissahan hovawart voi saada sertifikaatin vasta kun sillä on palveluskoirakoetulos. Tuloksina valioitumiseen riittää maamme kansallisesta palveluskoirajäljestä JK1, palveluskoirahausta puolestaan tulos tulee olla tehty vähintään 2-luokassa eli HK2. IFH tuloksella ei vielä siellä voi muotovalioitua. Muiden maiden muotovaliolle riittää yksi Ruotsin sertifikaatti muotovalioitumiseen, mikä on sama sääntö kuin Suomessa.
Miina on ensimmäinen Tanja Mikkolan harrastuskoira ja heidän yhteistyönsä on edennyt sujuvasti niin palveluskoiraharrastuksessa kuin näyttelyissä. Miina on myös sijoitusnarttumme ja se on tavoite astuttaa ensi syksyn juoksusta ulkomailla jollain upealla käyttöjalostetulla uroksella. Nythän Miinan sisko Iita, eli Nachteule, on raskaana ja Tallivahdin T-pennut syntyvät noin 24.1. aikoihin.
MyDOG on pohjoismaiden suurin koiratapahtuma, jossa näyttelyitä on neljänä päivänä. Hovawartit olivat kilpasilla lauantaina kv-näyttelyssä ja silloin Miina oli VAL ERI1 ja enonsa Miro, eli Tallivahdin Mirakelmann oli VAL ERI1 SA PU2 RECACIB. Lauantaina tuomarina oli Jens Myrman. Sunnuntaina Miro oli VAL ERI2 ja Miina VAL ERI1 SA PN2 SERT. Sunnuntaina tuomarina oli Jouanchicot Christian ja hän antoi Miinalle hienon arvostelun: " Excellent bite, nice type, excellent construction, correct topline, nice feminine head with excellent expression, ex​cellent front, rear, excellent chest, excellent tailset, correct blond color, excellent temperament, nice free mover.
NÄIN IKIMUISTOISEN HIENOSTI ALKOI TALLIVAHTIEN KISAKAUSI 2023 - PALJON ONNEA Miina ja Tanja ja kyllä nyt kelpaa nauttia talvitauosta!
Kuva on otettu rotutorilla Hovawartien hienolla messuosastolla.
Takaisin