18.09.2023

Vain yksi V-pentu näkyi ultrassa , joten Mincan ja PP Quattron pentuja ei nyt valitettavasti riitä kaikille halukkaille

PENTU-UUTISIA: V-pentu on nähty ultrassa. Tulevan V-pentueemme emä Minca, eli JK2 FCI-BH Tallivahdin Minaya, on nyt ollut ultrassa kahdella eri eläinlääkäriasemalla, kun halusimme varmistaa vielä tuloksen, mutta molemmissa ELLi näki vain yhden alkion. Pakastesperman kanssa näitä pieniä pentueita kuulemma tulee silloin tällöin, mutta syytä niihin on vaikea selvittää. Joissakin roduissa on tavallisempaa, että osa pennuista on piilossa mm. maksan takana, mutta sitä voi nyt vain toivoa. Mutta nyt siis jännitys tiivistyy entisestään kaikin puolin ja vähän on surullinenkin tunnelma, kun Tallivahdin pentueet ovat yleensä olleet tavallista suurempia ja pentujen odottajia on entiseen malliin. Pidän nyt ajantasalla niitä pentujen odottajia, joille toivottavasti pentu näistä riittäisi. Toivottavasti tulisi ainakin muutama pentu, jotta hienon Mincan ja upean HJCH HDGY HSCH HGCH HFCI-IGP3 FCI-IFH1 IFH-V FPr1 OB2 FCI-BH Pusztai-Pandur Quattron jälkeläisiä riittäisi jatkojalostukseen asti.
Ensi keväälle meillä on suunnitelmia kahdelle pentueelle, joista toisen emäksi tulee FI & SE MVA JK1 FCI-BH Tallivahdin Nachbarin "Miina" ja isäksi on suunniteltu Puolassa kasvatettu, mutta Tallinnassa asuva C.I.E LVV21 Enormous Stand By Me "Kusti". Toisen pentueen emäksi tulee tänä kesänä Suomen Jälkivalion arvon saavuttanut 3-vuotias Tyyne, eli FI JVA FCI-BH Tallivahdin Quotenfrau, ja isäksi on suunniteltu AD FCI-BH Tallivahdin Oberinspektor "Otso". Tämä Quotenfraun pentue tulee syntymään sen omassa kotona Hyvinkäällä.
​Mikäli kiinnostuttulevista pentueistamme, suosittelen seuraamaan kotisivujani, jossa ilmoitan yleensä hyvissä ajoin tulevista pentusuunnitelmistani. Sieltä saa myös paljon hyvää tietoa hovawarteista ja Tallivahdeista. Priorisoin edelleenkin pennunostajissa tavoitteellisia palvelus- ja pelastuskoiraharrastajia. 🙂
Takaisin